Justícia per Jonathan
Header

Canal Terrassa/Terrassa Digital

Setembre 2014
—————————————————————————————
Març del 2014
————————————————————————————–
12-03-2014

Exigeixen justícia per a Jonathan Carrillo, 4 anys i mig després de la seva mort

Veure video notícia: http://www.terrassadigital.cat/detall_actualitat/?id=20629&key=dfec07b2f53746f9f7ce27631c67f41c#.UyHgnD95MQ

El jove va morir, presumptament, per un cop d’un agent de la policia municipal. Els pares i amics volen que el cas no s’oblidi i demanen que es fixi data pel judici. S’ha convocat una manifestació per aquest dissabte

   El 16 de març es compleixen 4 anys i mig sense en Jonathan Carrillo. El jove terrassenc de 26 anys va morir després de topar-se amb 6 agents de la Policia Municipal, quan sortia de veure un partit de futbol en un bar.
La versió dels agents és que el jove del Pla del Bon Aire anava borratxo i es va donar un cop al cap. Però dues veïnes que ho van presenciar van assegurar que la víctima va caure a terra a causa d’un fort cop que va rebre d’un dels policies.
En el mateix lloc dels fets, pares, familiars i amics han començat una campanya de sensibilització. Volen que el cas no s’oblidi i denuncien que el procés judicial està aturat.
Al desembre de 2012, quan s’havia fixat una data per celebrar el judici, una escletxa legal va fer que el cas s’elevés a l’audiència provincial, el tribunal competent per a jutjar els policies.
Més d’un any després, l’advocat de la família ha remès un escrit d’impuls per demanar que s’acceleri el cas. Així ho explica Mireia Pi, membre de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa: “quan més temps passa més vulnerable som la ciutadania davant dels abusos de poder policial, perquè llavors existeix el que s’anomena dilacions indegudes que podrien fer que la condemna dels policies es reduís”.
L’agent que presumptament va colpejar el jove s’enfronta a 4 anys de presó per un delicte de lesions en concurs amb resultat d’homicidi imprudent greu. Als altres 3 policies municipals que eren al lloc dels fets, se’ls acusa d’homicidi imprudent i s’enfrontarien  a dos anys i mig de presó. Altres dos agents es van quedar al cotxe.
D’altra banda, els 3 professionals de Mútua que van atendre la víctima després de l’enfrontament també estan acusats d’homicidi imprudent.
Solidaritat Antirepressiva de Terrassa explica que l’alcalde Ballart s’ha reunit amb la família i s’ha compromès a parlar amb la conselleria de justícia per intentar agilitar el procediment. Els va assegurar  també que els serveis jurídics de l’ajuntament es posarien en contacte amb l’advocat de l’acusació particular.
Aquest dissabte, a la Plaça Vella i a les 7 de tarda, s’ha convocat una manifestació per demanar justícia.
——————————————————————————————–

14.09.2012

El judici per la mort de Jonathan Carrillo es farà el 30 de novembre

Se celebrarà al Jutjat Penal número 3 de Terrassa i tindrà una durada prevista de deu dies. Els acusats són el presumpte policia agressor i tres agents més per homicidi imprudent a l’ometre el suposat delicte

Ja hi ha data de judici per esclarir les causes de la mort del Jonathan Carrillo, fa tot just tres anys. Serà el 30 de novembre. El jove, veí del Pla del Bon Aire, va morir, segons la família i l’acusació, per la pallissa rebuda per part d’un policia municipal; el cos policial, per la seva part, argumenta que el Jonathan es va donar un fort cop al cap quan va caure tot sol i ebri.

El judici se celebrarà al Jutjat Penal número 3 de Terrassa i tindrà una durada prevista de deu dies. Els acusats són el presumpte policia agressor, que s’enfronta a quatre anys de presó per homicidi imprudent amb lesions; i tres policies més per homicidi imprudent a l’ometre el suposat delicte. L’acusació aportarà fins a 37 testimonis.

D’altra banda, la defensa presentarà dos acusats més, als quals se’ls demana dos anys i mig de presó per homicidi imprudent: són un metge i una infermera de Mútua de Terrassa, hospital on va morir el Jonathan. Els detalls del judici els han facilitat la família del noi i Solidaritat Antirepressiva de Terrassa. En una roda de premsa al Raval de Montserrat, han demanat que es faci justícia i, també, responsabilitats polítiques. Segons Francisco Carrillo, pare de Jonathan Carrillo: “El que volem és que es faci justícia. Si aquests policies no van a la presó no es farà justícia.”

Per a Franki, de Soldiaritat Antirepressiva de Terrassa: “És intolerable que el cap de la Policia Municipal, el senyor Juan Antonio Quesada, no hagi cessat aquests policies, els mantingui en servei i, a més, demani a la família que no es manifesti tant. Per això demanem la seva dimissió.”

Aquest diumenge dia 16 es complirà el tercer aniversari de la mort del Jonathan. Per això s’ha preparat una acte de record a la cruïlla de la carretera de Matadepera amb el carrer Sabadell, on hi haurà un mural i una ofrena floral; el dissabte 22, una manifestació a la Plaça Vella i el dia 27 s’ha convocat una concentració davant l’Ajuntament coincidint amb el ple municipal.
12.03.2010

La família de Jonathan exigeix saber la veritat sobre la mort del jove

Hi ha imputats sis policies municipals que, després d’una primera declaració als Mossos d’Esquadra, s’haurien negat a fer-ho en les següents citacions. Fins ara han declarat quatre testimonis, sobretot tècnics sanitaris

En Jonathan tenia 26 anys quan va morir, la nit del 15 de setembre, per un cop al cap. Els qui ho van veure diuen que va ser la policia qui va propiciar la pallissa. El cos policial, en canvi, diu que anava molt begut i que es va colpejar quan va caure sol a terra. Sis mesos després, els seus pares exigeixen justícia i saber tota la veritat d’un cas que encara està en mans dels tribunals i sota secret de sumari.

Pel cas hi ha imputats sis policies municipals que, després d’una primera declaració als Mossos d’Esquadra, s’haurien negat a fer-ho en les següents citacions. Fins ara han declarat quatre testimonis, sobretot tècnics sanitaris, i la setmana que ve ho faran dos mes.

L’advocat de la família, Marc Pérez, ha demanat, sense èxit, conèixer l’expedient disciplinari dels sis agents i informació forense que pot ser clau per saber exactament com va morir en Jonathan: ”Va ser una lesió contusa a nivell cranial occipital esquerra, que va provocar una lesió irreversible. Però a més, curiosament, a l’autòpsia hi ha una sèrie d’hematomes, molts, i nosaltres hem demanat que els forenses ens diguin el mecanisme causal d’aquests hematomes. Això ens ho han estimat, encara no s’ha fet la prova, però com a mínim la tenim estimada.”

Els familiars també denuncien l’actitud de Mútua Terrassa i la comunicació del centre hospitalari. Diuen que els van avisar dotze hores després de ser ingressat el seu fill i que aquest va morir sol, sense ningú al voltant. Des de l’Observatori dels Drets Humans, es denuncia la impunitat amb què treballen els cossos policials.

Per la setmana que ve Solidaritat Antirepressiva de Terrassa convoca una manifestació al Raval de Montserrat. Serà dimarts a dos quarts de vuit del vespre per exigir justícia pel cas Jonathan.17.03.2010

Una cinquantena de persones recolzen els familiars de Jonathan

El jove, mort accidentalment fa sis mesos, ha centrat la concentració convocada per la plataforma Solidaritat Antirepressiva de Terrassa. La família espera que s’acabi la instrucció i es convoqui el judici oral del cas

La plataforma Solidaritat Antirepresiva de Terrassa ha donat suport aquest dimarts al vespre a la família de Jonathan Carrillo, el jove de 26 anys mort accidentalment ara fa sis mesos, en uns fets en els quals hi ha implicats sis policies municipals. Una cinquentena de persones han donat suport als familiars en una concentració davant l’Ajuntament per demanar celeritat a tot el procés judicial.

Segons l’advocat Marc Pérez: “Tenint en compte la gravetat dels fets, entenem i veiem que el jutge instructor està actuant amb una lentitud que ens perjudica perquè som els primers interessats en aclarir els fets. Per això un dels motius de la concentració és perquè fa sis mesos que va morir Jonathan i perquè volem que s’aclareixin els fets.”

La família espera que s’acabi la instrucció i es convoqui el judici oral per saber quins policies imputats han d’anar a declarar. La família vol aclarir si hi va haver abús de poder, mentre la policia defensa la seva actuació i diuen que el noi va caure accidentalment pel seu estat d’embriaguesa.

La família també reclama una declaració del metge forense que determini si amb la ferida al cap, el noi es va poder aixecar del terra tal com diuen els agents i basar la seva acusació en aquest fet. De moment el jutge ha desestimat aquesta prova.

16.09.2010

Familiars i amics de Jonathan continuen exigint justícia un any després

Una ofrena floral al mural pintat amb la cara del jove, mort fa un any per un cop al cap després de ser detingut per la Policia Municipal, ha centrat l’homenatge. Dimecres a la tarda es manifestaran davant l’Ajuntament

Família, amics i veïns de Jonathan Carrillo s’han concentrat davant el centre cívic del Bon Aire per retre homenatge al jove mort ara fa un any. La nit del 15 de setembre de 2009, Jonathan va ser ingressat a Mútua de Terrassa per un cop al cap després d’haver estat detingut per la Policia Municipal. Poc després va morir. Els qui ho van veure diuen que va ser la policia qui va propiciar la pallissa. El cos policial, en canvi, afirma que anava molt begut i que es va colpejar quan va caure sol a terra.

Un any després de la seva mort, els seus pares exigeixen justícia i saber tota la veritat sobre un cas que encara resta als tribunals sota secret de sumari. Per als pares de Jonathan Carrillo: ”A veure si es pot avançar tot una mica més i que els empresonin. Que tanquin als policies, és el que nosaltres volem.”

Durant l’acte, els pares i familiars del veí de Can Tusell han fet una ofrena floral davant el mural que s’ha pintat el mateix dimarts amb la cara de Jonathan. Després d’un llarg aplaudiment, s’ha encoratjat els assistents a participar en la manifestació d’aquest dimecres a la tarda davant l’Ajuntament, amb l’objectiu de denunciar que fa un any que s’espera justícia.

 

17.09.2010

Concentració al Raval en record de Jonathan Carrillo a un any de la seva mort

El magistrat conclou que els quatre policies que van intervernir la nit de la mort i els metges i infermers que el van atendre a Mútua van cometre un delicte d’homicidi per imprudència

Una quarantena de persones s’han concentrat al Raval per demanar justícia per a Jonathan Carrillo, en el primer aniversari de la seva mort. Familiars i grups de suport continuen denunciant els fets i demanant responsabilitats.

El jutjat d’instrucció número 1 de Terrassa ha finalitzat la investigació. El magistrat conclou que els quatre policies que van intervernir-hi, i els metges i infermers que el van atendre a Mútua, van cometre un delicte d’homicidi per imprudència.

Segons el jutge, hi ha indicis suficients per afirmar que un dels agents va colpejar el jove de 26 anys i que aquest es va donar un cop al cap contra el terra. Aquesta dada va ser ocultada pels policies, fins i tot, al personal d’urgències que el va atendre. Dotze hores després del seu ingrés, Jonathan Carrillo, moria per una hemorràgia cerebral.

La versió policial sosté que el jove estava borratxo i que va caure al terra.

Els metges i infermers de Mútua s’enfrontarien a una pena de presó d’entre un i quatre anys; i de tres a sis anys d’inhabilitació professional.

El policia que presumptament va agredir el jove està acusat d’un delicte de lesions, castigat amb l’empresonament: de tres mesos a sis anys. I els policies que van presenciar els fets i van ocultar l’agressió, poden ser apartats del servei de sis mesos a dos anys.

Fins al moment, dels sis agents que hi  eren (quatre van participar directament i dos es van quedar al cotxe) només un, el que estava en pràctiques, ha estat suspès de sou i feina.

La família s’ha personat com a acusació particular en la causa. En els propers dies, la Fiscalia ha de formular per escrit l’acusació, plantejar el sobreseïment o demanar diligències complementàries.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam
css.php