Justícia per Jonathan
Header

CADA DIA QUE PASSA, LA JUSTÍCIA ESTÀ MÉS LLUNY! EL 15 DE SETEMBRE COMENÇARÀ EL JUDICI PER ACLARIR LA MORT DE JONATHAN CARRILLO

abril 22nd, 2014 | Posted by Justicia in General

El passat 16 de març es van complir 4 anys i mig sense en Jonathan Carrillo, un jove egarenc de 26 anys, que va morir després de topar amb 6 agents de la Policia Municipal de Terrassa. Dues veïnes que van presenciar el que va passar des del balcó de casa seva, van explicar que la víctima va caure a terra a causa d’un fort cop que va rebre d’un dels agents. A l’autor del cop a en Jonathan, se li demana un total de quatre anys de presó. Pels altres tres policies municipals que eren al lloc dels fets es sol·liciten penes de presó de dos anys i mig.

A desembre de 2012, després d’un llarg procediment d’instrucció, el jutge va suspendre el judici la setmana abans que es celebrés i va decidir traslladar-lo a l’Audiència Provincial Barcelona. Des d’aquell aquell moment va començar una nova espera sense horitzó per al judici, i aquesta setmana, més d’un any després, hem sabut que el judici es durà a terme a partir del dia 15 de setembre d’aquest any al tribunal esmentat i que tindrà una durada de 9 dies.

Hauran passat exactament 5 anys des que en Jonathan va morir fins que es celebrarà el judici, i caldrà veure quan temps més haurem d’esperar perquè hi hagi una sentència ferma, en funció de si alguna de les parts presenta algun recurs a la resolució que emetrà l’Audiència Provincial de Barcelona.

Així doncs, encara queda un llarg i feixuc recorregut per a la família i amics d’en Jonathan per a aconseguir que es faci justícia i cada dia que passa, la justícia està més lluny, ja que a mesura que passen els anys, a més del què suposa emocionalment per a la família i amics que el cas es vagi refredant, les condemnes es poden anar reduint, en virtut de les anomenades “dilacions indegudes” dels procediments judicials, que actuen com a atenuants de les penes imposades. Per tot l’exposat, hem de denunciar la lentitud del sistema judicial, que afavoreix una vegada més a la policia, i no als ciutadans que pateixen les seves agressions.

Volem manifestar tot el nostre suport a la família de Jonathan Carrillo i reafirmar que seguirem lluitant perquè no es tornin a repetir abusos de poder i perquè s’acabi la impunitat. Continuarem denunciant als jutjats  i al carrer la mort d’en Jonathan mentre no es faci justícia. No ens cansarem, no perdonem, no oblidem!

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa – Març de 2014

www.sat-terrassa.cat        www.justiciaxjonathan.cat

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.

css.php