Justícia per Jonathan
Header

El passat 16 de setembre es van complir 3 anys sense en Jonathan Carrillo, un jove egarenc de 26 anys, que va morir en estranyes circumstàncies després de topar amb 6 agents de la Policia Municipal de Terrassa. Pares, familiars, amics i solidaris lluiten amb totes les seves forces des del moment de la seva mort per aconseguir que els policies implicats s’enfrontin a la justícia, perquè no quedi impune la mort d’en Jonathan.
A desembre de 2012, quan per fi semblava que arribava el moment més esperat, després que el jutge va assenyalar data de judici per aquest mes, la família ha rebut com una gerra d’aigua freda la notícia suspensió d’aquest. Després d’un llarg procediment judicial, el Fiscal s’ha adonat sospitosament a l’últim moment que la competència per a jutjar els policies és de l’Audiència Provincial de Barcelona, en comptes del Jutjat Penal de Terrassa. Així doncs comença un nou compte enrere per al judici, que com a mínim pot arribar-se a fer d’aquí a un any.
La nit del 15 de setembre de 2009 en Jonathan va ser ingressat a la Mútua de Terrassa després que una dotació de la Policia Municipal de Terrassa avisés una ambulància afirmant que el jove anava borratxo, però dues veïnes que van presenciar el que va passar des del balcó de casa seva, van explicar una altra versió: la víctima va caure a terra a causa d’un fort cop que va rebre d’un dels agents. A les poques hores en Jonathan va morir a l’hospital Mútua de terrassa. No obstant, la seva família no va ser avisada fins el 16 de setembre de 2009 a les 12h del migdia, unes 10 hores més tard.
A l’autor del cop a en Jonathan, se l’acusa d’haver comès un delicte de lesions en concurs amb un delicte d’homicidi imprudent greu, pels quals se li demana un total de quatre anys de presó. Als altres tres policies municipals que eren al lloc dels fets, se’ls acusa d’omissió de perseguir determinats delictes en concurs amb un delicte d’homicidi imprudent, pels quals es sol·licita penes de presó de dos anys i mig. D’altra banda, hi ha tres professionals de la Mútua que, tot i que no podrien haver fet res per evitar la mort d’en Jonathan degut a que els policies no van informar als operaris de l’ambulància que s’havia donat un cop i de la gravetat d’aquest, també se’ls acusa d’homicidi imprudent. Aquesta maniobra judicial ha estat duta a terme l’advocat defensor dels policies i la fiscalia, que els han volgut implicar en un clar intent d’aigualir la culpa dels policies en la mort d’en Jonathan.
Des de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa volem denunciar la violència policial i la impunitat amb què els cossos policials actuen gràcies al silenci i complicitat de les institucions públiques de la ciutat, que mai han condemnat públicament actuacions com les que van acabar amb la mort d’en Jonathan. L’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, que acabarà el seu mandat sense que ni ell ni cap responsable polític ni policial hagi dimitit en tres anys per la mort d’en Jonathan, ha actuat amb un cinisme vergonyós callant i oblidant a la família mentre alhora s’ha gastat diners de l’Ajuntament per pagar informes per desacreditar la seva acusació o ha posat medalles al cos de policia municipal, evidenciant així de quin costat està. A sobre ara ho ha arrodonit amb unes patètiques declaracions en les que té la barra de demanar rapidesa als jutjats per ajudar a la seva mà dreta del PSC de Terrassa i també per l’alcalde de Sabadell imputats per corrupció.
D’altra banda també hem de denunciar la lentitud del sistema judicial, que afavoreix una vegada més a la policia, i no als ciutadans que pateixen les seves agressions, i evita que es faci justícia.
Finalment volem manifestar tot el nostre suport a la família de Jonathan Carrillo i reafirmar que seguirem lluitant perquè no es tornin a repetir abusos de poder i perquè s’acabi la impunitat. Continuarem denunciant als jutjats (encara que aquest cas viatgi a Barcelona) i al carrer la mort d’en Jonathan mentre no es faci justícia. No ens cansarem, no perdonem, no oblidem!
Solidaritat Antirepressiva de Terrassa.
29 Novembre del 2012

Concentració JUSTICIAXJONATHAN

novembre 27th, 2012 | Posted by Justicia in General - (0 Comments)

Actualització: El judici ha estat suspès

css.php